Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij, vul dan het contactformulier op de website in. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Algemene vragen

Ja, Kerstmarkt Fluweelengrot is rolstoeltoegankelijk. De gangen zijn grotendeels vlak. De Kerstmarkt is ook toegankelijk voor mensen in scootmobiel, loopfiets of andere hulpmiddelen.

Nee, tijdens de Kerstmarkt mag je hond (of ander dier) niet mee naar binnen. Ook niet in een tas, kinderwagen of karretje. Assistentiehonden zijn wel toegestaan

Wil je rustig van de Kerstmarkt Fluweelengrot genieten en de mooie dingen die de grot verder nog te bieden heeft goed bekijken, kom dan op een doordeweekse dag in november (is ook nog goedkoper). De piekdrukte is in de weekends na Sinterklaas.

Aan de kassa en bij veel kraampjes kun je met de pin betalen, maar vanwege de locatie is dat nooit 100% gegarandeerd. Voorkom teleurstelling en neem contant geld mee.

Aan de kassa bij de ingang van Kerstmarkt Fluweelengrot kun je geld pinnen.

In het kassagebouw bij de ingang en ongeveer halverwege de Kerstmarktroute zijn toiletten. Deze worden schoongemaakt door een professioneel bedrijf en zij vragen een vergoeding voor het toiletgebruik.

Het is niet mogelijk om een rolstoel te reserveren of huren bij Kerstmarkt Fluweelengrot. Binnen Kerstmarkt Fluweelengrot hebben we op de route bankjes neergezet als rustmomentjes. Als je eenmaal binnen bent, mag je er zolang over doen als je wilt.

Gemiddeld is de bezoektijd een uur tot anderhalf uur. Als je nog andere attracties geboekt hebt is dat de indicatie. Er zit verder geen limiet aan de tijd die je er mag doorbrengen binnen de openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 19.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. Er zijn een paar uitzonderingen. Kijk op de website. De ingang van de grot sluit drie kwartier voor sluitingstijd. Aangezien je minimaal drie kwartier nodig hebt om alles te zien. De horeca in de grot sluit om 18.30 uur.

Veel informatie vind je op de website van Kerststad Valkenburg: https://www.kerststadvalkenburg.nl/ 

Nee. Kerstmarkt Fluweelengrot is niet aangesloten bij Museumkaart. Daarom is tijdens Kerstmarkt Fluweelengrot de museumkaart niet geldig. De rest van het jaar bezoek je museum Fluweelengrot & Kasteelruïne gratis met je museumkaart.

Vragen over tickets

Tickets koop je online via onze website. Zoek de gewenste datum en het tijdstip, plaats de tickets in het winkelmandje en reken af. Je kunt de tickets direct downloaden en je ontvangt een mail met de tickets.

Ja dat kan. Aan de kassa zijn kaartjes verkrijgbaar. Omdat er een beperkt aantal mensen tegelijk in de grot aanwezig mogen zijn, kan het in de weekends voorkomen, dat er een wachtrij ontstaat en Vol=Vol. Mensen met een online ticket hebben dan voorrang met hun gereserveerde tijdslot.

Aan de kassa verkopen we geen combitickets. Online heb je de mogelijkheid om verschillende attracties binnen Kerststad Valkenburg op datum en tijd te combineren en dan in een keer af te rekenen.

Ja, al vanaf 20 tickets (volwassenen) geldt het groepstarief. Kijk voor meer informatie

bij het onderdeel Groepen vanaf 20 personen, of stel je vraag via het contactformulier op onze website. Aan de kassa geldt alleen het groepstarief als je voor de hele groep tegelijk betaalt.

Het tijdsblok van een half uur geeft de tijdspanne aan dat je bij Kerstmarkt Fluweelengrot naar binnen kunt. Eenmaal binnen mag je (binnen de openingstijden) zolang blijven als je wilt. Let wel op dat de entree drie kwartier voor sluitingstijd van Kerstmarkt Fluweelengrot sluit.

Kun je de bestelde tickets niet vinden? Via de website https://www.tickli.nl/find-tickets kun je de tickets opnieuw laten versturen. Lukt dit niet stuur dan een mail naar support@tickli.nl. Let op! Mails worden niet direct beantwoord. Ontdek je dit bij de ingang van Kerstmarkt Fluweelengrot, meld het bij de kassa.

Stuur een mail naar support@tickli.nl of vul het contactformulier op onze website in. Wij zullen dan de tickets omzetten naar een andere tijd/andere datum op basis van beschikbaarheid.

Nee, we betalen geen geld terug voor gekochte tickets.

Groepen vanaf 20 personen

Voor touroperators en andere groepen vanaf 20 personen geldt het groepstarief van € 8,50 per persoon op maandag t/m vrijdag en € 9,50 per persoon op zaterdag en zondag. U kunt tickets online bestellen via de webshop. Vul voor aanvullende vragen het contactformulier op onze website in.

Voor grote groepen bieden wij de mogelijkheid om een optie te nemen op een datum/tijd. Stuur voor meer informatie een mail naar: info@kerstmarkt-fluweelengrot.nl of vul het contactformulier op onze website in. Wij informeren u dan over de voorwaarden.

Deze informatie vind je op de website van Kerststad Valkenburg: https://www.kerststadvalkenburg.nl/. In en rond Valkenburg staat bebording voor touringcars.

Per bus krijgt een buschauffeur en reisbegeleider gratis toegang tot Kerstmarkt Fluweelengrot. Zij mogen zich melden aan de kassa van kerstmarkt Fluweelengrot, daar ontvangen zij hun kaartje.

Als uw groep al geweest is en niet alle tickets zijn gebruikt, is het niet mogelijk om het restant van de tickets te retourneren. Bent u nog niet geweest, neem dan contact met ons op via info@kerstmarkt-fluweelengrot.nl.

Heeft u een optie genomen voor een bepaalde datum/tijd, dan kunt het aantal deelnemers tot 7 dagen voor uw bezoek nog wijzigen per mail